Kinesiologie

Kinesiologie is een natuurgeneeswijze die door middel van spiertesten stress opspoort en in balans brengt. Deze onbalans kan op lichaams- geest- of energieniveau zijn. Deze methode integreer ik in mijn natuurgeneeskundige consulten.

 

Kinesiologie richt zich op de energie in het lichaam, het lichaam zelf, onze voeding en onze emoties. Deze vier elementen spelen een belangrijke rol, een onbalans kan namelijk door een of meerdere van deze elementen veroorzaakt worden. Behandeling en adviezen kunnen daardoor verschillend zijn, hoewel twee mensen in eerste instantie de zelfde klacht lijken te hebben.

Binnen de kinesiologie gaat men er vanuit dat het lichaam duidelijk maakt wat er dwars zit, door een onbewuste spierspanning aan te brengen.

Daardoor kun je gebruik maken van een spiertest om na te gaan waar er sprake is van deze spanning, om daar te kunnen behandelen. Het is vervolgens van belang om naar deze spierspanning op zoek te gaan en die op te heffen.

 

Binnen mijn praktijk maak ik vooral gebruik van de Touch for Health methode. Belangrijk is om bewust te worden van wat de oorzaak van de klachten is. Buiten dat de energie weer in balans gebracht wordt en daarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt, krijg je ook persoonlijke adviezen mee om thuis mee aan de slag te gaan. 

 

 

 

 

Contact:

Cerridwen's Ketel, praktijk voor natuurgeneeskunde 

Praktijkadres

Molenrand 3

5421VZ Gemert

tel. 06-18760855Postadres: Lucas Gasselstraat 54, 5701 BR Helmond

KvK 17217213, BTW id NL001954317B36

 

De wettelijke "kleine lettertjes" staan onderaan,

Lees ze door als je gebruik wil maken van een van mijn diensten/producten.

 

Algemene voorwaarden, Privacy Disclaimer